Under de första månaderna kan du se flera gula dagar, detta eftersom Daysy håller på att lära sig din menscykel. Antalet gula dagar kan också påverkas av hur du genomför mätningarna, hur många mätdagar du missar samt om din cykel fluktuerar mycket.

Ibland kan man få fler röda och gula dagar under en enstaka cykel. Då är det oftast kopplat med något som inträffat under den föregående eller den pågående cykeln såsom, feber, sjukdom, stress, dålig sömn osv.  Får man bara röda dagar en månad kan det vara för att ägglossning uteblivit eller mensen inte kommit igång i början.

Andra gånger kan det handla om en ökning av gula och röda dagar under en längre period.  Det kan exempelvis handla om att du har en pågående inflammation i kroppen, en allergi eller intolerans, stress, progesteronbrist osv. Kontakta våra experter om du känner att du vill ha hjälp med att få en bättre fördelning av gröna och gula dagar.

Om du haft en normal cykel tidigare men plötsligt bara ser gula dagar kan det vara batteriet som tillfälligt tappat kontakten med Daysy. Läs mer om hur du löser det här.